На 19 февруари 2022 г. се откри седмицата на училищните състезания от дванадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Училищният кръг в СУ „ Димитър Благоев“ ще се проведе на 24.02.2022г. от 14.00ч. в актовата зала, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
Това е първият етап от надпреварата, който ще се проведе в 209 училища в цялата страна. В него тази година ще участват над 3000 ученици от 4 до 7 клас, които са се готвили усилено в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания на 26 март 2022 г., а най-добрите 24 ученици ще участват в националния финал на 16 април в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английски езики подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.