В Свищов стартира междуучилищният футболен турнир „Юлиян Манзаров“.

Днес в Свищов стартира междуучилищният футболен турнир „Юлиян Манзаров“, който ще се проведе в рамките на деня на стадион „Академик“ и изкуствено игрище „Академика спорт“. Спортното събитие се провежда като част от възпоменателните прояви, по повод 20-годишнината от трагедията в р. Лим, при която 12 свищовски деца загубиха живота си.

Турнирът, организиран от Община Свищов, Фондация „Ангели от Лим“ и ОФК „Академик“ беше открит от кмета на Свищов Генчо Генчев и Георги Манзаров – баща на починалата футболна надежда, чието име носи турнира.

В междуучилищното първенство ще вземат участие отборите на ОУ „Христо Ботев“ – с . Алеково, ОУ „Филип Сакелариевич“, СУ „Димитър Благоев“, СУ „Николай Катранов“, СУ „Цветан Радославов“, ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ и СПГ „Алеко Константинов“. Състезателните са разделени в три възрастови групи: 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас, като срещите се провеждат във формат Футбол 5 за първата група и Футбол 7 за двете по-големи възрастови групи.

Награждаването на призьорите от турнира ще се проведе днес от 16:00 часа на стадион „Академик“, като гост на събитието се очаква да бъде футболната легенда и председател на ЗС на БФС Бончо Генчев.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.