Съвместен урок по родолюбие проведоха ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ и ДГ „Васил Левски“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
В навечерието на празника на Будителите ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, водени от своя учител по история г-н Альоша Кушлов, проведоха традиционния урок по родолюбие заедно с децата от ДГ ,,Васил Левски“ – филиал. Учениците Илина Тодорова, Бранимир Илиев, Димитър Игнатов разказаха на децата за свищовските будители Димитър Хадживасилев, Филип Сакелариевич, проф. Иван Шишманов, д-р Георги Атанасович, Димитър А. Ценов и други. Богатият снимков материал на будители послужи на учениците да направят една импровизирана изложба, която децата от детската градина разгледаха с интерес, а в края на урока портретите на будителите бяха подарени на директора на градината Антония Матова.
Децата от филиала също взеха участие в урока по родолюбие. Те разказаха за Васил Левски, изпяха песента за Апостола на свободата, рецитираха стихотворения за будителите. Всички деца харесаха този урок по родолюбие, а доказателството за това е, че не искаха учениците да си тръгват и ги прегърнаха, за да останат.
Това наистина бе една отлична инициатива на учениците от Търговската гимназия, която даде възможност да се родят и други идеи за съвместни инициативи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.