Общинските съветници увеличават капитала на Индустриален технологичен парк – Свищов с 200 хиляди лева, научи Актуално Свищов.

Предложението е на кмета Генчев. Утре съветниците от постоянната комисия Икономическо развитие, финанси и бюджет ще го обсъдят. Окончателно ще се произнесат следващия четвъртък, когато е редовното юлско заседание на местния парламент.

По същество съветниците се очаква да дадат зелена светлина Общината да направи парична вноска в размер на 200 000 /двеста хиляди/ лева за увеличение капитала на индустриалната зона. По този начин капиталът става 205 хиляди лева.

Мотивите за увеличението са, че за целите на изграждането и развитието на индустриалния парк, операторът ще кандидатства за финансиране от Европейските фондове и Националния план за възстановяване и устойчивост. В тази връзка са необходими финансови средства в размер на 200 хил. лв. за изработване на Прединвестиционно проучване за изграждане на довеждаща техническа инфраструктура до парка и вътрешна техническа инфраструктура.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.