Общинските съветници ще задават до три въпроса на кмета. Това бе записано днес в правилника на градския парламент, проследи Актуално Свищов. Първоначалният текст бе за два въпроса. Председателят на Общинския съвет бе категоричен, че няма да цензурира въпросите, а ще ги предава за отговор на общинската администрация.

Предложението дойде от опозицията е бе подкрепено с 27 гласа за. Въпросите обаче трябва да се дадат писмено до три работни дни преди заседанието на ОбС-Свищов. Не бе прието предложението на София Вергилова въпросите да се въвеждат в канцеларията до три работни дни след заседанието, т.е. да може да се пита и в деня на редовното заседание.

Малко над 40 минути продължи дебата по точката.

Правилникът предвижда излъчване на заседанията на съветниците в интернет. И като цяло дава повече прозрачност в работата на градските първенци.

Правилникът влиза в сила от първи юни.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.