Общинските съветници край Дунав отпускат парична помощ на състезател за участие на европейско състезание, научи Актуално Свищов.

Предложението за финансовата помощ е на кмета Генчев и във връзка със заявление на треньора Митко Божанов, треньор и председател на спортен карате клуб Академик. В заявлението, треньорът на Божидар Ганев посочва, че спортистът е включен в националния отбор на България по смесено бойно изкуство кудо, което комбинира техники от карате, кикбокс и борба, както и че Божидар е спортист от Свищов с изключителни спортни успехи в различни бойни спортове, за което е приложено и класиране на спортиста за предходните 3 календарни години.

Участието на състезателя във второ Европейско първенство по кудо за юноши в Малта е свързано със закупуване на двупосочен самолетен билет (на стойност 500 лв.), три нощувки (с обща стойност 170 лв.) и такси за участие (на стойност 120 лв.).

Във връзка с активната спортна дейност и постигнатите спортни резултати на Спортен карате клуб Академик, както и с цел подпомагане реализацията на участието на състезателя Божидар Ганев на второ Европейско първенство по кудо за юноши в Малта, в компетенциите на Общински съвет – Свищов е одобряване отпускането на еднократна парична помощ, в размер на 790.00 лв.

Първо предложението ще се гледа от съветниците в комисия, а окончателно на 25 януари, когато ще се проведе първото редовно заседание за годината на градския парламент.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.