Месец след като видния евродепутат Ал Йо от ГЕРБ – СДС заплаши, че ще започне война, ако президентът Радев спечели втори мандат, местната управляваща ГЕРБСП-Свищов и търговския му партньор ДПС-Свищов изпълниха призива му, минавайки в нелегалност! Старейшините на града на Щастливеца проведоха извънредно заседание, което не бе обявено никъде…
Така след като за последните две години 29-та народни избраници превърнаха институцията Общински съвет в „личен кметски гумен печат за подпечатване на мераците на кмета Генчо Хазарта”, достигнаха нови висоти в процедурата.
Резонни въпроси са: Това първо заседание ли е, когато не е обявено никъде? Дали на някаква подобна сбирка не е изтеглен някой и друг заем по мерак на кмета? Дали пък не е купена някоя и друга нова кола, за да има възможност кметът да се развява напред-назад?
Явно болшинството от съветниците в т. нар. ОбС-Свищов, по правилно е да се нарича Личен кметски гумен печат – Свищов, не са наясно къде са! Има персони сред състава му, които нямат и едно публично изказване за две години. Единствената им публична проява е коментар под публикация на Актуално Свищов, споделена в социалната мрежа…
Както се казва – ние сме си ги избрали и ще си ги търпим! Добре, че останаха вече по-малко от две години преди да отидат там, където им е мястото – на бунището на свищовската история!
Александър ШАБОВ