Пълен абсурд записаха за втори път градските депутати в проекта за Правилник за организацията и дейността на Общински съвет – Свищов, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, прочете Актуално Свищов.

Местните първенци в параграф 56 на документа императивно пишат, че гласуванията са явни или тайни. Явните такива стават с вдигане на ръка или поименно.

Тридесет параграфа по-късно обаче съветниците записват, че местен депутат може да бъде отстранен от заседание, ако гласува с чуждо устройство за електронно гласуване?!

„Чл. 56. (1) Гласуването е лично. Гласува се “За”, “Против” и “Въздържал се”. Гласуването е явно или тайно.
(2) Явното гласуване се извършва:
1. чрез вдигане на ръка;
2. поименно.
Чл. 86.
3. гласува с чуждо устройство от системата за електронно гласуване;“.

Вместо коментар:
Старите баби казват, че повторението е сестра на знанието, но допълват, че е и сестра на затъпяването!

След като преди месец Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са!, писа за абсурдния текст. Той отново присъства след като незнайно колко комисии и съветници, които вземат пари за труда си, са го чели?! Или само са правили копи-пейст на промените в Закона в своя проект? И от недоглеждане си го оставят от времето, когато се гласуваше, както се гласува през 21 век. Любопитно е дали градските първенци ще се продължат да се правят и на индианци и на ескимоси, пишейки абсурди в своя правилник…

Абсурдите написани от общинските съветници може да прочетете ТУК

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.