Общински съветници и управата на града и общината почти се скараха по време на днешното редовно заседание на ОбС, видя Актуално Свищов.
Ябълката на раздора се оказа новия супермаркет, който трябва да отвори врата до седмици в западната част на града.
Разпрата тръгна след въпрос поставен от съветник Ивелин Петров. Той приветства присъждането на сертификат за инвеститор клас В. В същото време той попита има ли вече виждане управата на общината как ще бъдат решени проблемите на обекти в непосредствена близост, които ще трябва да затворят след откриване на супермаркета.
Масло в огъня наля Бедри Алиев, заместник-кмет, който попита къде ще бъде мястото на обект на ОП „Обреди” и на частна обредна агенция. Не е лошо, че имаме инвестиции, но уместно ли е да унищожим други два бизнеса, попита Алиев.
Има ли единно становище по въпроса управата на Общината, резонно попита съветник Калин Костов.
Няма разминавания в позициите на управата, господин Алиев изрази мнение в лично качество, заяви в отговор зам.-кметицата Анелия Димитрова. Тя допълни, че за първи път се присъжда сертификат за инвеститор клас В. Вече е намерено място за двата обекта, което е в непосредствена близост допълни, зам.-кметицата.
Актуално Свищов припомня: В града предстои откриване на нов супермаркет, както Актуално Свищов първи съобщи.
Магазинът отваря врата до края на септември, съобщиха за Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са! от Общината. Информацията не е потвърдена от инвеститора.
Инвестицията е за два милиона лева и осигурява 40 работни места.
Инвеститор е „Аквилон – АМ“ ООД. За инвестиционния си проект „Супермаркет с приготвяне и предлагане на храна на място „Аквилон“ и самостоятелни търговски обекти за обществено обслужване фирмата получава и сертификат клас В.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.