На комисии се гледат предложения за помощи от по 200 лева, а на заседания на ОбС-Свищов се вкарват без обсъждане точки, отнасящи се за разпореждане с по 200 хиляди лева. Това възмути съветник Ивелин Петров по време на днешното редовно декемврийско заседание на местния парламент. По традиция от последната година то се проведе онлайн, като за около час съветниците успяха ударно да разгледат и приемат 18 точки!
Възмущението на съветника дойде след като кметът Генчев направи предложение за нови две точки, касаещи търговско дружество Център за управление на отпадъците, бивше Комунално стопанство.
„На комисии се гледат предложения за помощи от по 200 лева, а на заседания се вкарват без обсъждане точки, отнасящи се за разпореждане с по 200 хиляди лева”, коментира съветникът. Кристиян Кирилов, шеф на личния кметски гумен печат, т. нар. ОбС-Свищов, му репликира – „сега са се сетили колегите от общинската администрация да подготвят материалите”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.