През почивните дни в град Велико Търново се проведе Държавното първенство по олимпийско карате. Спортен клуб по карате “Алеко” се завърна с 2 златни, 6 сребърни и 3 бронзови отличия.
Съботния ден донесе много успехи за децата от клуб Алеко. С медали се завърнаха:
При момичетата:
• Мирая Митева – 1-во място, кумите 2012 г. – 40 кг;
• Рая Йорданова – 2-ро място, кумите 2012 г. – 40 кг;
• Сиана Боболова – 2-ро място, кумите 2012 г. – 36 кг.
При момчетата:
• Иван Ангелов – 3-то място, кумите 2013 г. – 35кг;
• Джак Дей – 3-то място, кумите 2010 г. – 45кг.
Вицешампионска титла завоюваха в неделя треньорите от клуба. Сенсей Марин Маринов, сенпай Верони Маринов и сенпай Стефан Петков спечелиха среберните медали в дисциплината отборно ката, мъже. Те показаха страхотен синхрон, дълбоки познания по ката и представиха достойно клуб “Алеко” на най-високото състезание по ранг в България.
Сребърни медали за “Алеко” завоюва Ева Миланова, която се състезава и в двете индивидуални дисциплини – ката и кумите, но тази година вече при по-силната конкуренция при жените. Със сребърно отличие се завърна и Мартин Златев – с отлична игра стигна до финал на кумите в категория – 75кг.
Бронзов медал спечели Златина Борисова, която представи ГКК “Алеко” в дисциплината кумите – 47кг кадети.
Златен медал и шампион на България в тежката категория +84кг по кумите, стана сенпай Стефан Петков. След убедителна игра успя да се пребори с конкуренцията и да се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.