Сърце за събиране на капачки украси двора на СУ „Николай Катранов“. Ценната придобивка, която зарадва всички ученици и учители, е дарение от бившия възпитаник на училището –Николай Пенков, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Той е и един от доброволците в град Свищов, които помагат на кампанията „Капачки за бъдеще“.
Само за няколко часа „катрановското сърце“ започна да се пълни. Капачките ще бъдат предавани за рециклиране, съгласно условията на кампанията в указаните за целта пунктове в областния център.
Сърцето за събиране на капачки е част от мащабната инициатива на СУ „Николай Катранов” целенасочено да включва своите ученици и учители в проекти с екологична насоченост. През последните пет години в училището са реализирани няколко международни проекта за живот с нулеви отпадъци по програмите „eTwinning“ и „Еразъм+“. Учениците и учителите участват в различни дейности и инициативи за почистване на замърсени територии, компостиране и рециклиране на отпадъци, представяли са резултатите си в конференции, работни срещи и изложби.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.