Самотен баща с тежко заболяване се бори за нормален живот. Светлозар Дончев от София страда от рядката диагноза болест на Бюргер. Ежедневно използва скъпи поддържащи лекарства, без които има реална опасност да загуби краката си, разказва Йоана Миланова по БНТ.
Светлозар Дончев: „Започнаха много силни болки в краката, силни в смисъл непоносими“.
През 2019-а животът на самотния баща с две деца напълно се променя. Тогава всяка крачка става непосилна, а шкафовете у дома му – пълни с лекарства.
Светлозар Дончев: „Намерих частен лекар. Времето за преглед беше 30 минути, този човек ме преглежда час и половина. Още от тогава знаех, че нещо се случва. Тогава всъщност за първи път чух думата Бюргер“.
Скоро след първия преглед мъжът не можел да стъпи на крака. Не можел да продължи и работата си в строителството. И прикован на легло разчита единствено на добрите сърца на хората – от пари за наема на жилището до специалните инжекции, които струват над 4000 лв на месец. Чрез лекарствата ампутацията се отлага, а надеждата живее – мъжът вече може да изминава по около 50 метра без патерици. Двете му деца са неотлъчно до него. Мечтите им са обикновени – искат просто някой ден да се разходят с баща си в парка. Тежко обаче приемат страданията му.
Светлозар Дончев: „Заболи ли ме, аз изохкам ли и той се свива на топка и почва да реве. Каквото и да си пожелаваме по празници, пожелавайте си само здраве“.
Мечтите на самотния баща също са обикновени.
Светлозар Дончев: „Искам един ден и аз да мога да помагам на хората. Ей, това не е невъзможно. Говорих с доктора и той ми каза, че може да се стигне до там да съм толкова добре, че даже да отида на работа“.
Вече са ампутирани няколко от пръстите на краката на Светлозар. За да не му бъдат ампутирани краката, мъжът не трябва да спира лечението си.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар да оздравее, е:
IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
PayPal: Svetlozar Donchev@mercedes5801

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.