Две певчески групи от община Ценово взеха участие в Деветия фестивал на доматите, чушките и традиционните храни в село Павел, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. В проявата се включиха повече от 25 състава от цялата страна. Изпълненията на самодейците от Женската фолклорна група „От извора“ в Караманово и на групата за автентичен фолклор „Латинка“ в Долна Студена спечелиха публиката. Съставите бяха изпратени от сцената с бурни и продължителни аплодисменти. Певиците от Караманово участваха и в конкурса за домашно приготвени лютеници, както и подредиха изложба със зеленчуци, произведени от стопани в населеното място. Самодейките от Долна Студена се изявиха в още две категории. Изпълненията на дуета Янка Драгозова и Гинка Шиндарска бяха посрещнати с бурни аплодисменти. В соловото пеене възможностите си показа Гинка Шиндарска, а авторската й песен „Момин облог“ направи силно впечатление.
Освен с грамоти за отлично представяне във фестивала, изпълнителките от двете групи се завърнаха с много впечатления от преживяното и покани за нови участия. В края на празника всички се насладиха на изпълненията на Джина Стоева и се хванаха на кръшното хоро, което изпълни площада на селото.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.