Много слаб интерес към ваксинацията срещу К-19 се наблюдава във Великотърновска област, става ясно от данните на Регионалната здравна инспекция. За седмицата 6 – 12 декември само 59 души от областта са получили ваксина срещу заразата и се оформя тенденция за намаляване на желаещите да бъдат защитени с противовирусните препарати. В предходния отчетен период с доза да се сдобили 82-ма.
В имунизационните пунктове в региона разполагат с всички одобрени ваксини срещу COVID-19, включително и адаптираните субстанции на Pfizer/BioNTech и Моderna.
По данни на Единния информационен портал в областта са поставени общо 122 925 дози, а със завършен имунизационен цикъл са 54 103 лица.
14-дневната заболеваемост от К-19 продължава да намалява и към 13 декември възлиза на 24,37 на 100 хил. души население.
Здравните власти следят и настъпването на грипа. С оглед недопускане едновременното епидемично разпространение на двете заболявания с пандемичен потенциал се осъществява прецизен надзор на територията на областта. Новите случаи на грип са 35, колкото бяха отчетени и в предходната седмица.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.