За 7 декември е насрочено наказателно дело в Окръжния съд във Велико Търново срещу наркопласьор, пише вестник „Труд”. Делото срещу 23-годишния Преслав Г. е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Младежът ще отговаря за това, че на 11 март тази година във Велико Търново, в съучастие като извършител с Людмил Т. от Свищов като извършител и с Иван М. от Севлиево като помагач, придобил и държал с цел разпространение марихуана с тегло 21 060 грама на стойност 126 360 лева.
Същият ден на подсъдимата скамейка застава и детска учителка от Велико Търново, хваната с 35 дози кокаин, които превозвала в колата си. Процесът срещу Галя Ч. е насрочен за 7 декември в Окръжния съд в старата столица.
Делото срещу педагожката е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново.
36-годишната Галя Ч. е обвинена в това, че на 1 декември 2019 г. без надлежно разрешително, държала с цел разпространение кокаин, разпределен в 35 отделни опаковки с общо тегло 25,442 грама. Учителката участвала в сериозна престъпна схема за наркотрафик заедно със съпруга си. Групата била следена месеци наред от криминалисти от ОД МВР в болярския град. Дилърката, която е и майка на две деца, била спипана на главен път София-Варна край великотърновското село Шереметя при полицейска акция. Същия ден тя зарязала децата в забавачката и тръгнала за Варна, където трябвало да осъществи сделка с дрогата. Стоката, с която била заловена, е на обща стойност 3180 лева, пише в обвинителния акт.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.