Изправят на съд 49-годишен водач, който бил уличен в нарушение на пътя и опитал да подкупи полицаи със 100 лева, пише Борба.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Подсъдимият Исмаил М. ще отговаря за това, че на 4 септември 2023 г., в Полски Тръмбеш, подхвърлил рушвет на полицейски орган – мл. автоконтрольор И. И. и командир на отделение – ст. полицай И. Г. И. – служители в полицейски участък Полски Тръмбеш към РУ-Велико Търново.

Извършителят предложил парите на униформените, за да не извършат започналата полицейска проверка и да не докладват за установеното от тях престъпление по чл. 343,б от НК, като деянието не е било довършено по независещо от дееца причини.

Обвиняемият ще бъде съден за престъпление по чл. 304,а от НК, който предвижда наказание до 10 години затвор и глоба до 15 000 лева.

Делото в Окръжния съд във Велико Търново е насрочено за 12 март.

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.