На 4 юли., от 11:00 часа в зала № 1 на Община Свищов ще се проведе встъпителна пресконференция по проект „Модернизация на образователната среда в сградата на филиал на ДГ „Васил Левски“, на ул. „Плевенско шосе“ №5 в град Свищов“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Общата стойност на проекта е: 1 997 420,00 лева с включен ДДС.

На пресконференцията ще се представи основната цел на проекта, основните дейности, които ще се изпълняват, очакваните резултати, източника на финансиране и етапните цели на Механизма за възстановяване и устойчивост. Ще бъде представен екипът за управление на проекта, както и изпълнителите на строително-ремонтните дейности по инвестицията.

След приключване на информационното събитие, същия ден, от 11.30 часа в двора на филиал на ДГ „Васил Левски“, на ул. „Плевенско шосе“ №5 ще се проведе официална церемония първа копка, с която стартират предвидените строително-монтажни работи.

Проектните дейности включват прилагане на широк спектър от мерки за енергийна ефективност, модернизация на образователната среда, обновяване на наличното оборудване и обзавеждане, както и създаване на достъпна архитектурна среда.

Проектът се финансира от Европейския съюз – NextGenerationEU, чрез Механизма за възстановяване и устойчивост, който е основополагащ за зелена и цифрова трансформация на икономиката, в съответствие с приоритетите на ЕС.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 26 месеца:
Начало на проекта: 06.12.2023 г.
Край на проекта: 06.02.2026 г.