С много настроение, награди и торта Академик отпразнува 73 години от създаването си, видя Актуално Свищов. Празникът бе в обновената зала „Свищов“.
„Спортът е здраве, спортът е успех“, заяви в приветствието си към присъстващите кметът Генчев. Той благодари на ръководството на клуба за последователната политика за развитието и популяризирането на футбола и спорта в общината.
Кметът, Христо Цветанов – заместник-председател на УС на ОФК Академик, Валери Николов – заместник-председател на Общински съвет – Свищов и другите гости връчиха медали на всички участници в блиц турнира по футбол, който се проведе преди официалната част.
Награждаването на заслужили състезатели и треньори бе друг акцент от официалната част на празника. Кметът Генчев връчи наградата „За заслуги“ на Тодор Борисов – възпитаник и състезател на клуба, който има 49 мача за отбора в А – Група. С наградата „За заслуги“ бе отличен и Петьо Няголов – отново възпитаник и състезател на клуба.
Клубът днес официално сключи меморандуми за сътрудничество с три училища – СУ „Димитър Благоев“, СУ „Николай Катранов“ и СУ „Цветан Радославов“.
Деца от школата направиха и демонстрация на корвър упражнения. А те и гостите бяха поздравени с изпълнения на състави от Школата по изкуства.
Празникът завърши, както повелява традицията – с торта, дело на Нина Сандулова, която бе разрязана от Христо Цветанов.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.