Днес бе последен учебен ден за 209 свищовски ученици. С много смях и насторение свищовските училища изпратиха своите абитуриенти.
Най-много зрелостници изпрати СУ „Димитър Благоев” – 66. СУ „Николай Катранов изпраща 53-ма абитуриенти, СПГ „Алеко Константинов” – 40, Търговската гимназия – 28 и СУ „Цветан Радославов” – 22-ма.
На 18 май и на 20 май 2022 г. абитуриентите се явяват на задължителните държавни зрелостни изпити. Матурите по желание са между 26 май и 3 юни 2022 г.
СУ „Цветан Радославов”: Тържествен и силен е моментът, когато се затваря една страница от живота и смело се отваря новата, съобщиха от гимназията. Абитуриентите от звездния VIPвипуск 2022 чуха последния училищен звънец, а след това бяха част от церемонията „Последен час“, която бе организирана от техните наследници от 11. клас. Словата на г-жа Мариана Маркова- Директор на СУ „Цветан Радославов“, и г-жа Татяна Митева- класен ръководител на зрелостниците, трогнаха и усмихнаха. Тази година изпращаме първият випуск на училището с профил „Природни науки“, доказал себе си с високи постижения в сферата на науката, изкуствата и спорта. Гости на тържеството бяха момичетата от групите за хип хоп и к-поп към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови“, с ръководител Габриела Роденова, а танците на мажоретките и песните в програмата вдигнаха във въздуха всички присъстващи.
По традиция абитуриентите засадиха дърво в двора на училището и пуснаха в небето огромен облак от цветни балони!
СПГ „Алеко Константинов”: СПГ“Алеко Константинов“ изпрати своите абитуриенти!
Мили ученици, бъдете уверени, мечтайте и сбъдвайте, вие можете, а ние вярваме във вас!
СОУ „Николай Катранов”: Скъпи абитуриенти, Днес беше вашият последен учебен ден! Политате в живота като ято бели птици, които изпращаме с надежда, вяра и любов! С вълнение ви пожелаваме „Попътен вятър“ и казваме „Довиждане“, но не и „Сбогом“!
Искайте много за себе си и не се примирявайте с малкото, винаги слушайте сърцето си, мечтайте смело и не се страхувайте да следвате мечтите си! Не забравяйте, че където и да сте по света, Средно училище „Николай Катранов“ винаги ще ви очаква с обич и най-топла прегръдка! На добър час, Випуск 2022-ра! Честито завършване!
Снимки: училищата на Свищов

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.