Ученици от четирите училища в община Ценово по традиция организираха коледен благотворителен базар. Инициативата е по идея на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Мотото на конкурса през тази година е „Магията на Коледа“. Благотворителният базар беше открит пред сградата на общинската администрация и ще продължи една седмица, когато ще бъдат запалени светлините на коледната елха в Ценово. На сергията учениците изложиха украшения, играчки, пакетчета с шеговити късмети, собственоръчно изработени сладкиши. Всяко от изделията беше изработено с много любов и желание да се направи добро дело. Събраните средства ще бъдат разпределени от комисия на деца в нужда от общината.

„За по-малко от половин час по-голямата част от сувенирите с коледна тематика бяха разпродадени. „Работилничките на Дядо Коледа в класовете ще продължат активно да работят, за да захранят с експонати базара. През следващите дни коледните изделия ще се предлагат пред читалището. От името на педагогическия колектив изказвам благодарност и на всички родители, които подкрепиха благородното начинание“, сподели директорката на училището Камелия Леонова.

„Важно е всеки от нас, в навечерието на най-големия християнски празник, да отвори сърцето и да направи жест на добротворство, особено когато се касае за дете в нужда“, коментираха посетители на базара.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.