И срещата реванш завърши със загуба за ценовчани в побратимената румънска община Валя Драгулуй, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Футболният мач приключи при краен резултата 6:3 за домакините. След първоначалния тотален натиск на местния отбор гостите подобриха стила си на игра като отбелязаха гол и поведоха в резултата след ъглов удар. Първото полувреме завърши при 2:1 за Валя Драгулуй. През втората половина на срещата играта претърпя коренен обрат и домакините доминираха. Десет минути преди крайния съдийски сигнал ценовчани останаха с играч по-малко заради разправия със съдийската бригада за неправилно отсъдена дузпа. Независимо от това гостите отправиха поредица от удари към противниковата врата, които бяха неутрализирани. Голмайстори за ценовския отбор станаха Даниел Иванов, Красимир Стефанов и Димитър Янков.
„Теренът беше изключително добре подготвен за срещата. Ценовчани обаче не бяха готови за такава твърда на моменти дори и груба игра. В отбора на домакините имаше двама титуляри от „Динамо“ – Букурещ и един състезател от Камерун. В крайна сметка класата си каза тежката дума“, сподели треньорът на ценовския отбор Борислав Атанасов. В знак на приятелство двата отбора си размениха топки и възпоменателни флагчета. От трибуната на стадиона срещата внимателно беше наблюдавана от председателя на Общинския съвет в Ценово Георги Георгиев и от кмета на побратимената румънска община Жан Рихтя. Двамата се договориха и в бъдеще да се провеждат приятелски футболни двубои. В края на август домакин на първата приятелска среща беше отборът на Ценово.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.