Приключиха дейностите по подмяна на хранителния и довеждащ водопровод за с. Българско Сливово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
Приключиха дейностите по подмяна на хранителния и довеждащ водопровод с дължина 2,4 км в свищовското село Българско Сливово. Аварийните ремонтни дейности в критичния участък стартираха през месец август, след като бе направен обстоен анализ, който показа, че 80% от загубите на вода и проблемът с водоснабдяването в част от населените места в община Свищов идва точно от там.
Успешното приключване на първия етап от обекта възлезе в размер на 480 хиляди лева, които са съвместна инвестиция на Община Свищов и ВиК „Йовковци“. Предстои изпълнението на втори етап от дейностите, в който ще бъдат подменени 1.1 км водопроводна мрежа в населеното място, и за който са осигурени още 480 хиляди лева. За всеки от етапите се подава информация към Областния управител на област Велико Търново инж. Георги Гугучков и МРРБ, като успоредно с това се прави отчет за извършените дейности.