360 хиляди лева са отпуснати за ремонт на Корпус „Юг” от държавата. Това съобщи пред Актуално Свищов проф. д-р Марияна Божинова, ректор на СА „Д. А. Ценов”.
Предстоят тръжни процедури, посочи ректорът. Проф. Божинова допълни, че в момента се плаща такса за хотелската част като място за настаняване. По този начин базата може да бъде използвана. В нея се предвижда да бъдат настанени гостите за честването на 85-годишнината на Академията.
Предвижда се и ремонт на спортната зала над плувния басейн. „Там е абсолютно необходимо да се подмени осветлението”, посочи проф. Божинова. Тя е оптимист, че ще бъдат осигурени средства и за ремонт на покритата лекоатлетическа писта. Проф. Божинова посочи, че през последните две години едно от игрищата бе ремонтирано с финансовата подкрепа на местни бизнесмени. По същия начин бе ремонтирана и баскетболната зала.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.