Евросъюза ще похарчи 280 000 лева чрез община Горна Оряховица, само за да си направи реклама, и то по-специално да се даде гласност на големия проект за подмяна на старите печки с екологични уреди на стойност 19 милиона, пише Борба.

По задължение Общината обяви обществена поръчка за комуникационни кампании на местно ниво, защото така изискват правилата на ЕК, когато се използва емблемата на ЕС за проекти по програма „Околна среда“. Вместо да се използват по-целесъобразно, средствата ще се влагат за плакати, пресконференции, брошури, билборди, медийни публикации и химикалки, тениски, шапки, екоторбички с логото на ЕС. Услугата предвижда още информационни срещи, излъчвания по радио и национални телевизии, публикации в социалните мрежи и в челната страница на община Горна Оряховица.

Рекламните агенции, които ще подават оферти, трябва да знаят, че финансирането от 280 000 лв. още не е осигурено и процедурата се провежда в хипотеза.

Срокът за изпълнение е 5 години, така че, когато администрацията сключи договор с Управляващия орган на програмата, в продължение на 60 месеца горнооряховчани и жителите на общината ще бъдат буквално залети с масирана реклама. Но така изисква Европейският съюз.

Междувременно община Горна Оряховица обяви и двете най-важни обществени поръчки, свързани с екопроекта – за доставка на екоуредите за над 14 млн. лева, както и за демонтаж на старите печки на твърдо гориво за над 800 000 лв.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.