Започна основен ремонт на общинския път за Хаджидимитрово на стойност 2,5 млн. лева. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Днес официално започна изпълнението на дейностите по инвестиционен проект „Основен ремонт на път VTR 1261 / III -407, Павел – Совата/-Хаджидимитрово-/ III -407/ от км 0+000 до км 1+915“. Общата дължина на трасето е 1 915 м., а финансирането в размер на 2,5 млн. лева е осигурено от Закона за държавния бюджет, в изпълнение на Инвестиционната програма на община Свищов.

Проектът включва изпълнение на строително-монтажни работи от кръстовището с път III -407 /Павел – Совата/ до табелата на с. Хаджидимитрово, малко след която е и краят на ремонтираният участък. По проекта са предвидени следните дейности: ремонт на пътна настилка; почистване на банкети и бордюри; направата на нов капковиден остров при кръстовището с републикански път III-407 с цел повишаване на безопасността в участъка; направата на 2 нови водостока по дължината на участъка; отводняване в участъка извън населени места; монтаж на нови ограничителни системи за пътища; вертикална сигнализация; и хоризонтална маркировка.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи и дейности по договора е до 12 месеца.

Пътят, който е изцяло общинска собственост, към момента е в неприветливо състояние, поради липсата на ремонтни дейности от години. Това е така, тъй като с бюджета на Общината е невъзможно да бъде извършен ремонт. Въпреки това ръководството на общината намери начин за включването на проекта в Инвестиционната си програма и осигури финансирането му от държавния бюджет, чрез изготвянето на инвестиционен технически проект за основен ремонт на пътя.

С цел да подобри пътната инфраструктура и да гарантира безопасното движение на МПС на своята територия, община Свищов е изготвила няколко технически инвестиционни проекта за своите общински пътища и ще продължи да търси форми и начини за финансиране ремонтите и на останалите. Към момента изготвени проекти има за селата – Овча могила, Драгомирово, Ореш и към с. Червена от главен път Е-83.