С над 247 хиляди лева ще бъде изградено ново спортно игрище в СУ „Цветан Радославов”, научи Актуално Свищов.
Това става по проект пред „Красива България“ за 2022 година. Начинанието е проектно предложение „Модернизация на спортната инфраструктура на СУ „Цветан Радославов”.
Община Свищов ще осигури съфинансиране по проекта в размер на 131 372,00 лв., – 53 % от общата стойност на начинанието, чийто общ бюджет е 247 872,00 лева.
За поредна година Свищов кандидатства за участие пред „Красива България“ към Министерството на труда и социалната политика.
През 2019 година община Свищов реализира проект в СУ „Димитър Благоев“. През 2020 година в СУ „Николай Катранов“. През настоящата 2021 г. бе ремонтирана фасадата и оградата на ДГ „Слънчо“.
Следващата седмица начинанието ще бъде разгледано онлайн от съветниците. Окончателно ще бъде прието на 25 ноември, когато е редовното заседание на ОбС-Свищов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.