С 1.2 милиона лева ремонтират пътя Козловец – Горна Студена и Морава – Драгомирово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
Чрез Областно пътно управление, АПИ възлага да бъде направен ремонт на част от Републиканската пътна мрежа в община Свищов. След направена среща от страна на кмета на Свищов и проведени разговори с ръководството на АПИ и Областно пътно управление, стартира наложителен текущ ремонт на стойност 1 185 000 лв., който ще подобри значително пътя през няколко свищовски села. Неотложните дейности ще обхванат с. Козловец, с. Алеково, с. Александрово, с. Горна Студена, до главен път Е83. В ремонта е предвиден и пътният участък от с. Морава до с. Драгомирово.
Проявеното разбиране от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“ и доброто сътрудничество с Областно пътно управление ще допринесе за значително подобряване на окаяното състояние на пътната мрежа в община Свищов. Реализирането на този дългоочакван ремонт ще се осигури безопасна пътна връзка между населените места и подобряване на свързаността с близките областни центрове.