Руското посолство нарече Столичния общински съвет и Столичната община „последователи на фашистките помагачи Бандера и Шухевич“. Това ставя ясно от регулярните публикации на посолството на Руската федерация в България социалната мрежа.
Институцията на Н. Пр. Митрофанова прави в публикация, в която споделя разсекретени доклади за „зверствата и злодеянията, извършени от немско-фашистките войски и властите в град Мариупол по време на окупацията му от 8 октомври 1941 г. до 10 септември 1943 г.“
Миналата седмица общинарите одобриха повторно създаването на алея „Героите на Украйна“ и площад „Борис Немцов“ близо до руското посолство, както и издигането на флага на Украйна на сградата на Столичната община, докато продължава войната. Поддръжниците на Русия в лицето на БСП и ВМРО в СОС се опитаха да блокират решението. То бе върнато и от областния управител на София от Има такъв народ, но общинските съветници игнорираха критиките му и отново подкрепиха решенията, които са символичен знак на подкрепа за Украйна.
Посолството посвети публикацията на Столичната община.
Ето какво бе публикувано още в поста: „В първия ден на окупацията на 8 октомври 1941 г. частите на СС завземат 26 случайни граждани и в центъра на града в двора на сградата на бившия Народен комисариат по вътрешните работи (НКВД) ги измъчват. Одират кожата от ръцете им, отрязват полови органи, уши и носове и полуживи погребват в стените на сутерена. След 13 дни тези тела изваждат и показват на населението като жертвите на НКВД. Така загиват граждани Левин, Коган, Аливанов и други“.
„Нахалството стига до това, че фашистите не подават сигнали и не заобикалят с мотоциклети и коли, като срещат съветски граждани и ги прегазват“.
„В издавания от фашистите градски вестник открито пишат, че немският войник си завоюва в Русия земята и робите“.
„Най-гнусните провокации се провеждат от немско-фашистки окупанти с цел да покажат, че мариуполците уж са доволни от немската власт в града. Обявено е, че от Ростов идват руски военнопленници и мариуполци могат да вземат идентифицирани роднини. Хиляди жители излизат да посрещат военнопленниците, като се надяват да видят някой от близките им хора. Но вместо военнопленниците идват немско-фашистки войски. Фашистките кинооператори всичко това заснемат като „посрещането на немските войски от руското население“.
Преди да бягат, фашистките зверове съзнателно подпалват и разрушават града. Специалните отряди на подпалвачи от 7 до 10 септември 1943 г. изгарят и взривяват всички обществени и частни сгради“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.