Руските въоръжени сили унищожиха завод за боеприпаси близо до Киев, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, пише Дир.бг.
„Високоточни ракети, изстреляни от въздуха, унищожиха тази нощ завод за боеприпаси близо до град Бровари в Киевска област“, уточни той.
По-рано кметът на града Игор Сапожко съобщи в Телеграм, като публикува и видео, че ракетно нападение, извършено в ранните часове днес, е причинило щети на инфраструктура в града, но не даде подробности.
Според говорителя на руското министерство на отбраната оперативната и тактическата авиация е унищожила 68 украински военни обекта, съобщи ТАСС.
„Сред тях са два локатора за наблюдение и насочване на С-300 в районите на Крива Лука и Красноармейск и една зенитно-ракетна система „Оса АКМ“ в района на Северодонецк, шест склада за ракетно-артилерийско въоръжение и гориво“, каза той.
Конашенков допълни, че при руските действия са загинали повече от 50 украински военнослужещи, унищожени са седем бойни машини на пехотата (БМП) и БТР-а, както и 14 бронирани автомобила.
Междувременно вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук обяви, че днес хуманитарни коридори за евакуация на цивилни граждани няма да бъдат откривани.
„Не успяхме да се споразумеем… за прекратяване на огъня по маршрутите за евакуация. Ето защо, за съжаление, днес ние не отваряме хуманитарни коридори“, съобщи тя в своя профил в Телеграм.
Верешчук също така заяви, че украинските власти са поискали хуманитарни коридори за евакуация на цивилни и ранени украински войници от обсаденото пристанище Мариупол.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.