Няколко сайта разпространиха писмо на изпълняващия длъжността командващ 41-ва армия на Русия полковник Олег Короткевич, който моли кмета на Новосибирск Анатолий Локтя да окаже хуманитарна помощ на руската войска в Украйна. В молбата са изредени нуждите – 5000 чифта чорапи, 2000 бр. долни гащи, 2000 бр. фланелки, сапун, тоалетна хартия, влажни кърпички, вафли, бонбони, цигари и др., пише вестник „Сега”.
УНИАН коментира, че „свръхдържавата“ не може да осигури „втората армия в света“ с бельо и тоалетна хартия, но „може да построи Геленджик“. Както е известно от разследването на антикорупционния фонд на Навални, в Геленджик на черноморския бряг се намира разкошен дворец за 1 млрд. евро на президента Путин, от който Кремъл се разграничи. Официално собствеността е на близък на Путин.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.