Русия създава ново детско движение по примера на съветската пионерска организация. Основната на движението е работа по патриотичното възпитание. По информация на „Московски комсомолец“, старта на организацията ще бъде обявен на 19 май по време на „Големия ученически пикник“ в Русия, пише вестник „Сега”. На този ден Русия отбелязва 100 годишнината от пионерското движение. Според МК, идеята за възраждане на движението е одобрена от Владимир Путин.
Беларус също ще отбележи тържествено 100 годишнината на съветската пионерска организация. Беларус, която запази пионерското движение, ще определи на 19 май в Минск най-добрият пионер, очаква се на фестивала „Територия на детството“ да се съберат 2000 пионери и комсомолци.
В момента пионерски организации съществуват в Беларус, Венецуела, Лаос, Виетнам, КНДР, Китай и Куба

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.