САЩ и „цивилизования Запад“ готвят обстрел на храмове и църкви на Великден на територията на Украйна! Това се казва в извънредно изявление на Междуведомствения координационен щаб на Руската Федерация за хуманитарно реагиране в Украйна, което е публикувано на официалната страница на Посолството на Руската федерация в България в социалната мрежа фейсбук.
„Според наличната достоверна информация, киевският режим, подкрепян от редица западни страни, завършва подготвяне на ужасяващи чудовищни провокации с многобройни жертви в Запорожка, Николаевска, Одеска, Сумска и Харковска области. С тази цел от националистическите батальони са създадени над 70 мобилни групи с автомобили с повишена проходимост с установени минохвъргачки (така наречени „блуждаещи минохвъргачки“), които ще имат задача да обстрелят православни храмове и църкви във Великденската нощ (23 срещу 24 април 2022 г.) за да обвинят след това руските военни в масово убийство на мирно население в този свещен за православни празник.
За заснемане на уж „безчинствата на руснаците“ и незабавно цинично разпалване на фейкове Киев планира да покани голям брой журналисти от западни информационни агенции.
Подготвящите се провокации на украинските власти демонстрират пълното им безразличие към съдбата на собствените граждани.
Предварително предупреждаваме страните от „цивилизования Запад“ начело със САЩ за това, че Руската Федерация има оперативна доказателствена база за подготвящите се поредни ужасни престъпления на киевския режим“, пише в изявлението.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.