При температури под 18 градуса в класна стая се вземат незабавни мерки. Това коментира пред Актуално Свищов инж. Розалия Личева, началник на Регионалното управление „Образование“ – Велико Търново.
При такива температури директорът трябва да сигнализира контролните органи. В случая контролен орган се явява Регионалната здравна инспекция, уточни Розалия Личева. Именно РЗИ трябва да излезе с предписание какво трябва да се направи. Образователният шеф уточни, че няма постъпил до нея сигнал за ниски температури в Търговската гимназия. Трябва да се уточни дали става въпрос за класна стая, където се провеждат занятия с ученици или е друг вид помещение.
Благодарение на ръководството на община Свищов и на Министерството на образованието и науката най-накрая се отпуснаха средства за ремонт на сградата на Търговската сграда, което ще подобри условията на учебния процес, коментира още инж. Личева. Ремонтните дейности започват в началото на 2023 година и тогава учениците ще бъдат преместени в друго училище – сградата на ОУ „Филип Сакелариевич“.