Честит рожден ден на Валентин Михов – почетен гражданин на Свищов и приятел на ОФК Академик!
Валентин Михов е роден през 1954 г. в София. От 8-годишна възраст започва да се занимава активно с футбол. Отначало играе в детския, а след това в юношеския отбор на ФК „ЦСКА“.
Като студент в СА „Д. А. Ценов“ /тогава ВФСИ/ облича фланелката на футболен клуб „Академик“. За клуба играе до 1978 г. Това са едни от най-успешните години за отбора, който през 1977 г. става член на „А“ РФГ.
Годините, прекарани в малкия крайдунавски град оставят трайни следи в живота му – тук намира много истински приятели, среща жената, с която създава семейство. Вероятно това е причината да насочи и дъщеря си Гергана да учи в Свищовското висше училище. След завършване на висшето си образование Валентин Михов започва работа във ВТО „КОРЕКОМ“ като началник отдел „Външен транспорт и застраховане“.
След това цялата му трудова автобиография е изцяло свързана с футбола:
• Президент на ФК „ЦСКА“
• Президент на Футболния съюз
• Изпълнителен директор на ФК „Литекс“
• Изпълнителен директор на ФК „Славия“
От 1998 г. до Президент на Професионалната футболна лига. През всичките тези години Валентин Михов е свързан със спорта в Свищов – открива и подкрепя млади футболни таланти, активно подпомага мъжкия отбор на ФК „Академик“, а от 2000 г. става негов президент.
Заради изключителната му всеотдайност, съпричастност и отзивчивост към спорта в нашия град, свищовската общественост по достойнство му отрежда място сред заслужилите спортни личности, отдали сили и енергия в името и за славата на града ни.
Той бе от първите, които откликнаха на желанието на родителите на загиналите деца в трагичния инцидент в река Лим да бъдат организирани дни, посветени на талантите на всяко загинало дете, и лично инициира и организира Международен юношески турнир по футбол в памет на свищовските деца.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.