В седмицата на най-светлия християнски празник – Коледа, представителите на Ротари клуб – Свищов организираха инициатива за подпомагане на най-нуждаещите се семейства в община Свищов. Ротарианците осигуриха със свои средства хранителни продукти от първа необходимост, които със съдействието на местната структура на Агенцията за социално подпомагане успяха да достигнат до хора в нужда. Дарението е част от редовната дейност на клуба и отговаря на целите на Ротари като доброволческа и хуманитарна организация, която развива дейност в повече от 200 страни чрез своите над 32 хиляди клуба.
През последните години Ротари клуб – Свищов осъществи редица обществено значими проекти, които включват дарения на техника и оборудване за общинската болница, безплатни профилактични прегледи на ученици от училищата в града, както и безплатни гинекологични прегледи и консултации на жени от град Свищов. През настоящата ротарианска година Ротари клуб Свищов чрез своя президент Христо Дочев подписа партньорско споразумение за участие в съвместен проект с Ротари клуб „Русе“ за реализиране на проект „Създаване на кабинет за повишаване на функционалната грамотност у учениците“, като резултатите от проекта ще бъдат представени през 2022 г.
Членовете на Ротари клуб Свищов пожелават на всички читатели и техните семейства Весела Коледа и благополучна Нова година!