След множество проведени срещи и консултации, ръководството на „Академик“ постигна съгласие с Роман Тафраджиеф и го назначи за старши треньор на мъжкия отбор и директор на Детско-юношестката школа на клуба. Това съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на ОФК на УС на Академик. Новият наставник на „студентите“ не е непознато име в Свищов, като през лятото бе вече в школата на „Академик“ за няколко месеца, преди да поеме директорското място в „Янтра“ (Габрово).

До рокадата на върха се стигна, сред като от свищовския клуб се разделиха с доскорошния треньор и директор, Росен Илков.

Членът на УС на „Академик“, Христо Цветанов, сподели че Роман Тафраджиев ще продължи да следва политиката на клуба за развитие на Детско-юношеската школа, докато „Академик“ не стане водеща футболна академия в региона.
Амбициите на новия треньор също са свързани със стабилизиране и балансиране на мъжкия отбор и постепенното налагане на местни таланти.

Кой е Роман Тафраджиев?
54-годишният специалист е завършил НСА и притежава треньорски лиценз „A“ на УЕФА. Треньорската си кариера започва в софийския „Септември“, където работи от 1999 до 2004, в силната тогава ДЮШ на столичани. В следващите няколко години, натрупва опит в отборите на „Елит“ (София), ФК „Костинброд“ и „Атлетик 11“ (София).
През 2013 постъпва на работа в ДЮШ на ПФК „ЦСКА“, където работи две години, преди да премине в школата на „Лудогорец“ (Разград). От 2017 е в треньорския щаб на „Локомотив“ (София), след което следва кратък престой в ДЮШ „Левски-Раковски“ (София).
След успешната работа в различни школи, Роман е назначен за ръководител на ДЮШ на ФК „ЦСКА 1948“ (София), където през сезон 2020/21 съвместявя тази длъжност и с тази на старши треньор на втория отбор.
Роман Тафраджиев преминава в „Академик“ след няколко успешни месеца начело на ДЮШ на „Янтра“ (Габрово), където успява да привлече много деца в различните гарнитури и да наложи модерен модел на работа в школата.

Председателят на УС на „Академик“, Емил Перушанов, призовава „всички съграждани и фенове на отбора да подкрепим Роман Тафраджиев в новото му начинание и да покажем, че сплотени зад опитната фигура на новия директор, можем да постигнем търсените резултати“.

През следващите няколко дни на Тафраджиев му предстои да се запознае с обстановката в отбора, както и с наличния потенциал за работа, като се очаква специалистът да работи и по селекцията за пролетния дял. Подготовката на мъжкия отбор е предвидено да започне първата седмица на януари, а през тази година работата в ДЮШ няма да бъде спирана, с изключение на паузата за коледно-новогодишните празници.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.