Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми мъж и жена, живеещи на семейни начала, за домашно насилие на 5-годишно момче, предаде БНР. Двамата бяха арестувани днес и задържани за срок от 72 часа. Следобед прокуратурата поиска и най-тежката мярка – постоянно „задържане под стража“, която в момента се гледа от съда.

До обвинението се е стигнало след като роднина на детето на 8-и януари е забелязал на главата му голяма рана. След като е уведомена полицията детето веднага е било изведено от семейството и му е осигурена закрила.

Установено е, че момченцето е било ударено през декември с особено жестокост по главата и обезобразено. Причинена му е средна телесна повреда и е било с временна опасност за живота.

Разследващите са установили, че срещу детето от ноември миналата година многократно е проявявана физическа и вербална агресия и унизително отношение. Разпитани са множество свидетели, включително и самото малтретирано дете, иззети са предмети, с които се предполага, че детето е било пребивано. Анализират се и видеоклипове с “геройствата”, които “родителите” правели. Назначена е и техническа експертиза.

Бащата на момченцето е в чужбина и родителските права са били поверени на майката. Затова детето е живеело с нея в дома на приятеля й.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.