За поредна година иновативно СУ „Цветан Радославов“ се включи в Националната програма „Иновации в действие“ по дейност „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища“. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.

Дейността позволява обмен на иновации между иновативни и неиновативни училища, включени в НП. Целта на мобилността е споделянето на добри педагогически практики и идеи. В рамките на програмата преди дни гости бяха екипи от учители и ученици от иновативно СУ „Цар Симеон Велики“ – гр. Видин, НУ „Инж. Георги Вълков“ – гр. Луковит и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово посетиха СУ „Цветан Радославов”, за да наблюдават иновацията „Роботика и приложно програмиране“ като избираем учебен час в начален етап. Гостите имаха удоволствието да наблюдават урок по Роботика и приложно програмиране в четвърти клас и сборна група от ученици от първи а,б и втори а,б класове, проведени от Наталия Станкова и Милена Филипова. Малките ученици с желание и нескрит ентусиазъм демонстрираха какво са усвоили през годината, в която са обхванати в иновативния предмет – работа с образователните решения на Lego. Гостите ни останаха впечатлени както от представената иновация, така и от интериора на нашето училище, дело на креативните ни учители. Гостуващите учители се включиха в споделяне на иновативни практики, под мотото: „В обувките нa съвременните ученици“. Те изразиха възхищението си от образователната среда в училището ни и от оказаното гостоприемство. Благодарим на колегите, които с огромно желание се включиха и подкрепиха благотворителният Великденски базар.

В периода 10 – 12.04.2024 г. екип от учители от СУ „Цветан Радославов” бе на посещение в иновативно СУ „Цар Симеон Велики” – гр. Видин. По време на срещата наблюдаваха интердисциплинарен урок с интегрирано учебно съдържание на тема „Движение и сили“, проведен с ученици в шести клас, участваха в работни срещи и дискусии и се запознаха с иновативни практики, които бяха представени на Регионалния форум на иновации в образованието на тема „Трансформиране на творчески идеи в практически проекти“, който се осъществява по Модул 2 на НП „Иновации в действие“.

В работните срещи и в неформалните разговори, учителите от партньорските училища споделиха впечатления и идеи, възможностите и предизвикателствата, които поставят пред училищата образователните иновации. Участниците обсъдиха ролята за създаване на пълноценни сътрудничества, чрез които учебният процес да развива потенциала на всеки ученик.

Пожелаваме си още бъдещи събития, които да инициират диалог и съвместна работа между различните училища, както и да осигуряват подкрепа на екипи за обмен на добри практики, коментираха от СУ „Цветан Радославов“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.