Местността „Скалите“ в близост до Белцов се оказа сборен пункт за любителите на риболова от община Ценово. В състезанието участваха 22 въдичари от долното поречие на Янтра. Своите умения да примамват и ловят рибите показаха и представители от Свищов. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово.

„Риболовното състезание вече се превърна в традиция. На брега на реката си дават среща малки и големи риболовци. И за участниците, и за публиката ловенето на риба се превръща в истински празник“, сподели кметът на населеното място Боряна Георгиева.

Тазгодишното издание на състезанието се проведе при по-екстремни условия. Нивото на реката се беше покачило значително , заради падналите валежи през последните дни. Водата беше мътна и с голяма сила на течението. Допълнителните предизвикателства в продължение на няколко часа подложиха на изпитание уменията на риболовците. Независимо от неочакваните трудности въдиците на някои от участниците се огънаха под тежината на рибите. С най-добър улов състезанието приключи Николай Петров. Един от най-младите риболовци – Николай Миланов застана на второ място, а на трета позиция остана Емил Миланов. Организаторите се бяха погрижили да осигурят поощрителни награди за всички участници.

Гости на риболовния празник бяха кметът на община Ценово д-р Петър Петров и председателят на Общинския съвет Георги Георгиев. Времето, прекарано край река Янтра, наистина се превърна в истински празник. Не липсваха, песните, игрите, шегите и многобройните истории за ловци и рибари.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.