С над 450 хиляди лева ремонтират филиала на Спешна помощ – Свищов, установи проверка на Актуално Свищов.

След тригодишно протакане на реновирането заради проблем с обществената поръчка вече са финализирани всички детайли, има сключен договор с изпълнител и се пристъпва към реални строително-монтажни дейности. Инициативата се ръководи и финансира от здравното министерство.

Фирмата изпълнител е с фирма Меаца ЕООД, която е предложила 378 198, 99 лева, като сумата с ДДС става над 453 хиляди лева. Другата фирма участвала в надпреварата в обществената поръчка Тиенгруп Метал ЕООД е предложила оферта с 379 438, 97 лева. Така след основен критерий цена е избрана фирмата изпълнител.

Докато тече ремонът, медиците от филиала ще ползват 5 работни помещения от партения етаж на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – бившето ковид отделение, а преди това и хоспис.

Това решение взеха общинските съветници в дунавския град преди дни, които се събраха на извънредно заседание. Местните парламентаристи единодушно гласуваха „за“.

Екипът на здравната структура ще ползва за седалище общо 100 кв. м в общинската клиника, докато не приключи ремонтирането на досегашните помещения на филиала. Всички разходи, които ще се натрупат в МБАЛ по време на престоя на спешните медици, ще са за сметка на спешното звено.

Ремонтът в Свищов е част от мащабен проект на здравното министерство за ремонт на спешните центрове в страната за над 8 милиона лева. Средствата са по оперативните програми, финансирани от Евросъюза.