Ремонтът на спортно-техническата сграда на стадион „Академик“ върви активно, видя Актуално Свищов. Разликата от последното посещение на обекта е очевидна…
Вече се поставя изолацията на сградата – 10 сантиметра каменна вата, което е най-доброто решение, коментира заместник-кметът Иван Шопов, ресор „Благоустройство и инвестиционна политика“. Той изрази надежда, че дейностите по проекта ще приключат предсрочно. На въпрос заяви, че дограмата няма де се сменя, защото настоящата отговаря на изискванията за енергийна ефективност.

  • Актуално Свищов припомня: Министерството на младежта и спорта осигури 450 хил. лева за първи етап от модернизацията на спортна база „Академик Свищов“. На 14 декември община Свищов подписа договор за финансиране с Министерството на младежта и спорта за реконструкция и модернизиране на спортна база „Академик Свищов“.
    Средствата в размер на близо 450 хиляди лева са предоставени за реализиране на първи етап от дейностите по проект за основен ремонт, реконструкция на трибуни и благоустрояване на стадион „Академик“. С финансирането ще бъде извършена „Модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на административно-спортната сграда“. След приключването на първи етап, предстои да се извърши реконструкция и модернизация на терена на футболното игрище, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.