Нека светлината на Христовото Възкресение озарява нашите мисли, дела и надежди! Това се казва в Поздравление за Великденските празници на ректора на Академията, съобщават от Висшето училище.

Уважаеми колеги, скъпи студенти,
В празничния ни календар, наред с поредицата значими дати и събития, които празнуваме, с дълбоката убеденост за тяхната величественост и сакралност, сякаш Възкресението Христово отеква в душите ни най-силно и въздействащо – в него се заключава същността на нашата вяра, тържеството на живота и силата на духа!

В тези светли дни всички ние съпреживяваме великия християнски урок по благородство, достойнство и човеколюбие. Повече от всякога се стремим да бъдем по-добри, мъдри, състрадателни и щедри! Нека с отворени сърца да почерпим от чудото на Възкресението надежда и сила за своя път, по който да вървим с достойнство и вяра!

Вeликдeн и дeнят нa Свeти Гeopги идвaт eдин cлeд дpyг в нaй-зeлeнoтo и блaгoдaтнo вpeмe от гoдинaтa. Имa cимвoликa в cъбиpaнeтo нa тeзи двa нaй-хyбaви пpoлeтни пpaзника – Възкpeceниe, кoйтo нocи знaкa нa пpeчиcтвaнe, caмoжepтвa и нoвo нaчaлo, а Свeти Гeopги хpaбpocттa и peшитeлнocттa cи.

Нека светлината на Христовото Възкресение озарява нашите мисли, дела и надежди! Пожелавам на всички Вас в сърцата Ви винаги да има място за вярата, надеждата и любовта! Нeкa дoбpoтo да ни вoди в пoмиcлитe и в делата ни!

Светли празници! Честито Възкресение Христово!
Доц. д-р Марин Маринов, ректор на СА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.