Ректорът на Академията проф. д-р Марияна Божинова присъства на традиционния прием по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, научи Актуално Свищов. Приемът се провежда в Националния исторически музей след две години прекъсване заради ситуацията с К-19.
Делото на Светите братя Кирил и Методий ни отреди благородната мисия да бъдем държава на духа. Наш дълг е тази историческа за България мисия да се утвърждава и днес. Това е призванието на всички родолюбци и просветители, които осъзнават своята отговорност към Отечеството и света, към бъдните поколения. Днес всички сме само българи. Това заяви държавният глава Румен Радев на традиционния прием, който след двегодишно прекъсване се провежда отново в Националния исторически музей по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност.
На приема присъства министър-председателят Кирил Петков, министри от кабинета, представители на религиозните общности у нас, посланици на чужди мисии, представители на интелигенцията от всички сфери.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.