На 22.06.2023г. студентката от специалност „Икономика на търговията“, III курс на Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов“ – Свищов и олимпийски шампион от Токио 2020г. – Ивет Горанова завоюва сребърен медал от европейските игри по карате, стил кумите в полския град Краков, съобщиха от Висшето училище.

Постигнатият резултат е поредно признание за златното момиче на българското карате и Алма матер – Свищов, като показва устойчивата връзка и правилен спортно-технически подход в работата на Българската федерация по карате с един талант, чието бъдеще в спорта осигурява престижни достижения в елитните върхове на заложения като все по-популярен сред младите състезатели боен спорт.

Цялото Академично ръководство на висшият университетски център в лицето и на неговия ректор – проф. д-р Марияна Божинова отправи своите поздравления към един от най-изтъкнатите свои възпитаници, като пожела на талантливото момиче още много постигнати успехи по пътя на своето развитие.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.