Да отворим сърцата си за повече любов и милосърдие, за повече хуманност и доброта в отношенията един към друг. С тези думи се обърна в навечерието на Възкресение Христово проф. д-р Марияна Божинова, ректор на СА „Димитър Апостолов Ценов“ към студенти и преподаватели на Висшето училище.
„В навечерието сме на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово! Той носи в себе си най-ярките послания за нов живот, вяра, любов и съпричастност.
Нека всички ние, вършейки добро според силите си, да внасяме своя, колкото и скромен да е, принос за възцаряването на мира, правдата, единството и любовта в този размирен свят. Дълбоко вярвам и се надявам съвсем скоро светът да бъде различен – отново да се възхищаваме на простичките неща, които доскоро приемахме за даденост.
В тези празнични дни искам да пожелая на всички Вас здраве, добруване, мир и благоденствие. Да отворим сърцата си за повече любов и милосърдие, за повече хуманност и доброта в отношенията един към друг.
Пожелавам Ви, скъпи колеги, студенти и приятели, чудото на Възкресението да бъде за нас неизчерпаем източник на тази вяра и да ни вдъхновява в делата ни! Христос Воскресе! Нека има светлина, любов и радост за всички ни! Нека се радваме на Живота и да празнуваме Живота! Да бъде!“.
СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ! ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
Проф. д-р Марияна Божинова,
Ректор на СА „Д. А. Ценов“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.