Скъпи студенти, колеги и възпитаници на Стопанската академия,
Академичното ръководство на Стопанска академия “Д. А. Ценов”, както и цялата академична общност Ви поднасят искрените си поздравления по повод Празника на българските студенти – 8 декември! Той обединява българското студентство, всички нас като академична общност, цялата свищовска общественост – гражданите на академичен Свищов, като уникален ден-символ на университетската празничност. Десетилетия наред поколения български студенти празнуват. Сменят се поколенията, но химнът на младостта Gaudeamus igitur продължава да звучи и да ни вълнува, защото възпява младостта и нейната преходност: ”Улови мига, наслаждавай му се на момента, защото животът е много кратък!” Нека празничността на студентския химн винаги звучи в душите ни!
Уважаеми колеги, тук, в свищовската Алма Матер, отправната точка в общото ни дело е съсредоточена както в дълбоката ни признателност пред делото на Дарителя – през настоящата учебна година всички значими академични събития и празници са посветени на 110-годишнината от Дарителския акт на Димитър Ценов, така и в ревниво съхраняваната историческа памет за първостроителите на висшето ни училище!
Вие, млади колеги, които сте избрали Вашият път да премине през свищовското висше училище, Ви пожелавам да го следвате неуморно и да постигнете целите, които сте си поставили. Това, което ние, Вашите преподаватели, ще опитаме да Ви предложим, е най-доброто от това, което ние самите знаем и умеем. Чрез познанието, скъпи млади хора, имате шанс да придадете смисъл на живота си такъв, какъвто Вие го желаете, за да се чувствате осмислени и осъществени, да можете да давате най-доброто от себе си, за да се изградите като успешни хора!
Нека ни е честит този празник на младостта, независимия дух, порива, на смелите идеи и мечти!
Vivat Academia,  vivant professores!
Проф. д-р Марияна БОЖИНОВА, 
Ректор на СА „Д. А. Ценов“ – Свищов

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.