Уважаеми съграждани,
Скъпи свищовлии и жители на селата от нашата община,
С радост съобщаваме, че Общинската избирателна комисия в Свищов допусна до регистрация Местна коалиция „Ппродължаваме промяната – Демократична България“ (Коалиция „ПП – ДБ“, ПП „Съюз на демократичните сили“, ПП „ВМРО – Българско национално движение“, ПП „Ние идваме“) до участие в предстоящите местни избори за кмет на общината, кметове на кметства и общински съветници.

След голяма битка с тежките бюрократични спънки, които Изборният кодекс предвижда за създаване на такъв широк местен формат ние вече Ви подаваме ръка. При нас партийното начало отстъпи в полза на защита на местните интереси, като представителите на формациите, които в национален план понякога имат противоречиви политически възгледи се обединиха в общината. Ние сме заедно в името на това, да докажем, че можем да се превърнем в носители на идеята за надпартийност, борба със задкулисието, което управлява Свищов вече осем години и непримиримост с посредствеността, която превърна нашия град и селата от проспериращи населени места в най-бързо изчезващите демографски в национален план.

За това си има ясна причина и ние не се страхуваме да я назовем. Това е моделът на управление, създаден и поддържан от настоящия кмет. Затова призоваваме всички политически формации, които имат волята, организациите на неправителствения сектор, които формират културния, образователния и градския облик на Свищов да се присъединят към нас! Подаваме ръка за взаимна подкрепа към видните личностите на Свищов, чиито имена и авторитет могат да увлекат хората и да им дадат вяра и надежда, че всяко лошо състояние трябва да има своя естествен край! Нека тази ръка бъде в името на Свищов и неговото запазване от неминуемо заличаване, ако този модел на управление се запази!

Широката народна коалиция ще участва в местните избори на 29 октомври 2023 година за кмет на община Свищов, общински съветници и кметове на кметства в с. Алеково, с. Александрово, с. Българско Сливово, с. Червена, с. Драгомирово, с. Горна Студена, с. Хаджидимитрово, с. Козловец, с. Морава, с. Ореш, с. Овча могила, с. Совата, с. Царевец, с. Вардим.

Партиите от коалицията виждат в лицето на гл. ас. д-р Стефан Проданов, обединителна фигура, която да стане изразител на надеждите за ново начало. Време е демокрацията, справедливостта, професионализма да се завърнат в управлението на нашата община! Време е Общинският ни съвет да събере не анонимни фигуранти, разпределени по листите на отделните политически партии от един и същи човек, а хора с експертиза и морал, които да знаят как да дадат подкрепа на мъдрите управленски решения, но и да бъдат спирачка и коректив на лошите – нещо, което през последните осем години хората в града и селата забравиха, че е възможно.

Коалицията ни е учредена в деня на големия празник „Вяра, надежда, любов“ на 17 септември 2023 год. като заедно до гл. ас. д-р Стефан Проданов застанаха с имената и подписите си доц. д-р Емил Николов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, Радослав Иванов от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, проф. д-р Андрей Захариев, представител на „Съюза на демократичните сили“, Пламен Борисов, от името на патриотите от „ВМРО – Бъблагрско национално движение“ и Йордан Крумов, водещ формацията “Ние идваме“.

Заедно тръгваме по нелек път, за да върнем авторитета, престижа и позитивния облик на Свищов. Цяло едно поколение израсна без да помни онзи град и онези села, пълни с живот и младост, които нашите родители ни оставиха.
Ние какво ще оставим на децата си?
Благодарим Ви за доверието!

С уважение: Предизборен щаб на Местна коалиция
„ПП-ДБ, СДС, ВМРО-БНД, НИЕ ИДВАМЕ“
www.stefanzasvishtov.com

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.