В рамките на месец ТЕМАТА ЗА НОВИЯ СУПЕРМАРКЕТ стигна за трети път пленарната зала на местния парламент. На днешното заседание обаче нямаше крамоли и остри думи. Дори единодушно съветниците със свое решение гарантираха магазина да има паркинг.
Ивелин Петров изрази задоволството си, че администрацията е реагирала изключително бързо по искането на инвеститора. Той обаче попита дали по този начин се действа към всички инвеститори, припомняйки че в града те се случват рядко.
Темата от известно време вълнува обществеността, заяви в изказването си Валери Николов. Той бе категоричен, че всички въпроси влезли за обсъждане в комисията ТСУ, която председателства, никога не са се бавили. В заключение заяви, че въпросът е решен за всички страни.
До развръзката се стигна след като съветниците дадоха на инвеститора възможност да ползва общински терен. Земята не се продава, а се предоставя за ползване от три години с възможността да се ползва отново. По този начин се гарантират интересите на Общината и на нейните граждани, заяви пред съветниците кметът Генчев.
Нито лев общински средства не са похарчени за преместването на двата обекта в гробищния парк, коментира кметът пред Актуално Свищов. Генчев, бе категоричен, че интересът на Общината е защитен и терена за паркинг не е продаден. Отделно той ще може да се ползва и от хора, които посещават и Гробищния парк.
Актуално Свищов припомня: Още на 22 август съобщихме, че отваря врата нов супермаркет с площ близо 1000 кв. м. Инвестицията е за два милиона лева и осигурява 40 работни места.
Инвестицията е на „Аквилон – АМ“ ООД, представлявано от Анатолий Асенов. За инвестиционния си проект „Супермаркет с приготвяне и предлагане на храна на място „Аквилон“ и самостоятелни търговски обекти за обществено обслужване фирмата получава и сертификат клас В.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.