Шофьорът, предложил 10 000 евро подкуп на полицаи по време на проверка, е бил под въздействието на три вида наркотици, а след задържането си е опитал да вербува служителите на реда и със златен часовник, разказва БНТ.
Мъжът е сирийски гражданин с бежански статут у нас, съобщи на брифинг пред медиите младши инспектор Александър Каленски, единият от полицаите, които са го задържали.
Мл. инспектор Каленски разказа, че е бил на нощно дежурство със своя колежка, когато получили сигнал на разправа на пътя.
„Около 1.00 часа получихме сигнал за възникнал скандал на кръстовището на булевардите „Дондуков“ и „Мария Луиза“. Трябваше да тестваме шофьорите за наркотични вещества и употреба на алкохол. Единият от тях се оказа положителен за 3 вида наркотици – канабис, амфетамин и метамфетамин. Закопчахме с белезници водача и го поставихме в патрула“.
Мъжът помолил служителите на реда да му отхлабят белезниците, защото го болели ръцете.
„В момента, в който понечих да го откопчая, той държеше в ръцете си две пачки с по 50 евро и ги избута към мен, като заяви, че сумата е 10 000 евро, че желае да е свободен и помоли да му върнем свидетелството за управление, тъй като му било изключително необходимо. Веднага докладвахме на началника на групата, той уведоми дежурната част, на място пристигна екип от 5-о районно и описа банкнотите“.
Впоследствие шофьорът е транспортиран към токсикологията. По време на пътуването заявил, че има в себе си още 3000 лв. и златен часовник, които също предложил на полицаите.
Мъжът е сирийски гражданин с документи за бежанец, като разговарял с полицаите на български. Разказал, че има транспорта фирма, която се занимава с превоз на товари от Турция до България.
„Дори и за момент не си помислих да взема парите, това не ми е първият задържн подкуп. Досега три пъти са ми предагали подкупи и тримата са задържани“, каза мл. инспектор Каленски.
Мъжът е задържан за 24 часа в Пето районно управление и е санкциониран за извършеното нарушение. Предстои прокуратурата да поеме случая.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.